Kónya Ádám 55. lett a sífutók eredetileg 50, a zord időjárás miatt 28,4 kilométerre rövidített szabadstílusú versenyében a pekingi téli olimpián. Kónya - az utolsó magyar pekingi olimpiai szereplő - a 61 indulóból ekkor stabilan az 57. helyen haladt. A mostoha körülmények között voltak, akik feladták a versenyt, köztük a kétszeres olimpiai bajnok norvég Johannes Hösflot Klaebo.

Ádám végül kitartott, az erős szél és a -16 fok sem fogott ki rajta, és végül a 55. helyen végzett.

"Brutális körülmények voltak, közvetlenül a tervezett rajt előtt tudtuk meg, hogy egy órával elhalasztják a startot, és a táv is módosult. Ezzel együtt úgy éreztem, hogy elég jól mentem, a bekészített cserelécet sem kellett használnom, jól haladtam így is, és az első lécem is bírta a közel 30 kilométert. A nagy szélben furcsa volt a hó, mert nem ette annyira a vaxot, mint máskor a száraz hó" - mondta az MTI-nek sífutónk.

"Ádám jól ment, még ha nem is volt hibátlan a futása, de végig tudott menni, lekörözés nélkül. A módosított táv ellenére nagyon nehéz verseny volt, kellemetlen átfúvásokkal vagy szembeszéllel, ez így is a legkeményebb verseny volt" - fogalmazott Kónya Bálint, szövetségi kapitány.

Gratulálunk, Ádám!

A számot az orosz Alekszandr Bolsunov nyerte.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.