Októberi indulása után Tóth Zita kedden ismét rajthoz áll az alpesisí világkupában, ezúttal a zágrábi műlesikló versenyen bizonyíthat.

A pekingi téli olimpiára készülő síző a söldeni szezonnyitó versenyen mutatkozott be a világ legeredményesebb alpesi sízői között óriás-műlesiklásban. Ezúttal azonban kedvenc versenyszámában, műlesiklásban méreti meg magát.

A Vasas 19 éves sízője az előző szezonban sikeresen teljesített a bulgáriai Banskóban rendezett alpesisí ifjúsági világbajnokságon: szuper-óriásműlesiklásban a 17., műlesiklásban a 19. helyen végzett. 2020-ban az ifjúsági téli olimpiát egy 16. és egy 17 helyezéssel zárta. Tóth Zita jelenleg a világranglista legelőkelőbb helyén áll a magyarok közül.

A szakmai stábnak nincsenek elvárásai, nem helyeznek Zitára nyomást a világkupa szereplését illetően.  Indulásának célja ezúttal is az, hogy tapasztalatot szerezzen, szokja a követelményeket és a világverseny hangulatát a februári téli olimpia előtt.

“Zita jó formában, felkészülten indul Zágrábban. Természetesen a cél az olimpiai felkészülés, hogy a világ élmezőnyével a szezon legnehezebb (de biztos, hogy a leghosszabb) szlalom versenyén összemérje tudását. Elvárás az, hogy egy a tudásához megfelelő első futamot teljesítsen, és ha az sikerül, akkor még akár a pontszerzés sem elképzelhetetlen. Idén az Olimpia miatt direkt a legnehezebb versenyeket választottuk (Sölden és Zágráb is férfi pálya is egyben, ezeken kívül még csak Levi az ahol férfi és női versenyt is rendeznek), hiszen ezek nem csak fizikálisan de mentálisan is fejleszthetik és felkészíthetik Zitát az Olimpia megmérettetéseire” - mondta Szepesi Bertold, edző.

A zágrábi világkupán a nők műlesiklását január 4-én rendezik. Az első futamot 12:30-kor, a másodikat 16:05-kor indítják. Zita a 60-as versenyszámmal vág neki a távnak.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.