A Nemzetközi Síszövetség bejelentette, hogy megtette az első lépéseket annak érdekében, hogy 2022-ig az első Klímapozitív Nemzetközi Sportszövetség legyen. 

A FIS belső karbonlábnyom auditot végzett a teljes szezon során megrendezett versenyein. A különböző szervezőktől kapott adatok alapján sikerült megbecsülni a karbonlábnyom mértékét, és ennek ismeretében a FIS lépéseket tervez, hogy ezeknek az eseményeknek az éghajlatra gyakorolt ​​hatása enyhüljön. A FIS Rainforest Initiative célja, hogy megakadályozza a jövőbeli erdőirtásokat, hiszen az erdő minden élethez nélkülözhetetlen.

A fenntarthatóság jegyében újonnan elfogadott alapszabály egyebek mellett kimondja:
- A FIS kiemelten fontosnak tartja a környezet védelmét és megőrzését.
- minden ésszerű erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy tevékenységét környezetbarát módon végezze
az ésszerűen lehetséges mértékig minimalizálja karbonlábnyomát.

„A szabadban végzett téli sportok okán a FIS-nek kötelessége példakép lenni a fenntarthatóság terén, hogy vezető szerepet vállaljunk környezetünk védelmében” – mondta Johan Eliasch, a FIS elnöke. „Reméljük, ha most cselekszünk, mások a nyomunkba lépnek. Nincs vesztegetni való idő, a cselekvés ideje most van.”

A teljes közlemény a FIS honalpján olvasható.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.