Hét alpesi sízőnk készül Bugya Fruzsina kondi edzővel. Tóth Zita, Dorultán Katalin, Dorultán Péter, Hoque Isbat, Maróty Mátyás, Nagy Bence és Schneider Milán szorgalmasan végzi szárazedzéseit a szakember utasításait követve. A koronavírus-járvány miatt azonban a benti edzéseknél fontos, hogy ne egyszerre tréningezzen a csapat, vagy maximum négyen tartózkodjanak a teremben. Fruzsina naponta vezet élő és online edzést is attól függően, hogy mik az igények a sízőktől.

„Ha valaki külföldön tartózkodik versenyen, vagy tanórái vannak az élő edzés idején, vagy nem szeretne a Covid helyzet miatt másokkal együtt tréningezni, akkor nekik online edzést tartok, amikor ráérnek. Egyelőre nem kezdtük el az alapozást a következő szezonra, mert még néhányan versenyeznek, és utána adnom kell azoknak is egy kis pihenő időszakot, hogy tudjanak regenerálódni, és el tudják kezdeni az alapozást később, a komolyabb fizikai felkészülést a következő szezonra. De a kezdés még tavasszal esedékes lesz” – mondta Fruzsina.

Jelenleg még csak napi 1 edzésen vesznek részt a sportolók, de a felkészülési időszakban már napi 2 foglalkozást végeznek majd a fiatalok.

„Atlétikus, koordinációs, erőnléti és állóképességi edzéseket tartok. Néha kiegészítve gyógytornával. Járnak hozzám olyanok, akik aktívan versenyeznek most is, de olyanok is, akik a Covid vagy sérülés miatt az idei szezont nem vállalták. A célom az, hogy őket is visszahozzam a sísportba, és olyan fizikai állapotba kerüljenek, hogy könnyebb legyen a visszatérés és az esetleges jövőbeli baleseteket, sérüléseket prevencióval kiküszöböljük.  Fontos, hogy jó hangulatot teremtsünk, hogy szeressenek járni az edzésekre, szeressenek dolgozni is. Ezért nagy jelentősége van az edző-versenyző jó kapcsolatának is. Ha valaki szereti, ha jól érzi magát, akkor itt marad ebben a sportban. A jövő szempontjából fontos, hogy minél többen versenyezzenek” – tette hozzá Bugya Fruzsina.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.