Csütörtökön a Kovács Barnabás „Barni” nemzetközi FIS-versennyel fejeződött be a háromnapos versenyprogram a liechtensteini Malbunban. Ezúttal is műlesiklásban versenyezett a mezőny, a magyarok közül Majtényi Hanna (15.) és Úry Bálint (18.) végzett a legelőkelőbb helyen.

Dr. Fürstner József, a Magyar Sí Szövetség elnöke összegzett:

-Jól sikerült a mai versenynap is. Tóth Zita az első futamban az élen végzett, a másodikban igazi sportemberként 100 %-on ment, de sajnos kiesett. A magyarok lányok közül a legjobb helyen Majtényi Hanna végzett, aki a 2. futamban szenzációsan ment, és a 15. helyet szerezte meg. Kiss Anna és Junia Brigitta is felülmúlta saját magát, nagy lelkesedéssel és maximális erőbedobással teljesítettek. Hozmann Szonja is jól síelt a hosszú sérülése után, ezúttal nem sikerült befejeznie a versenyt.

- Hogyan versenyeztek a férfiak?

- Szonja testvére, a 17 éves Hozmann Rudolf, aki újonc a FIS versenyrendszerben, szuperül helytállt, és nagy biztonsággal teljesítette a pályát.  Ki kell emelni Úry Bálintot is, ő megbízhatóan versenyzett, ő volt a legjobb magyar a férfi mezőnyben. Kékesi Márton a hosszú rehabilitáció után most tért vissza igazán, és sikerült FIS pontjain javítania. Trunk Tomi fantasztikusat ment törött bottal a 2. futamban. Beszterczey Kristóf, bár nem sikerült befejeznie a mai versenyt, de egyre jobb formát mutat. Nagy Bence is meggyőzően síelt, de sajnos kiesett.

Jó volt látni, ahogy a magyar sportolók inspirálták egymást, és a magas szinten síző külföldi versenyzők között felhúzták a saját teljesítményüket és nagy önbizalommal küldöttek. Robert Žan, válogatottunk szlovén szövetségi kapitánya is elégedett volt velük.

- Mik a hírek Pál Krisztiánról, aki a keddi óriás-műlesiklásban törte el a lábát, és megműtötték?

Az operációt követően jól van, ma vagy legkésőbb holnap elhagyhatja a kórházat. A sebész szerint már lábra is állhat, és 2 hónap múlva megkezdheti az edzéseket.

- A verseny egyik célja az volt, hogy a magyarok javítsanak a FIS pontjaikon. Ez teljesült?

Elmondhatjuk, hogy a magyar nemzetközi versenyből mindenki jól profitált, és sokat javított világranglistás helyezésén. Ez azért is fontos, hogy jobb rajtszámokkal tudjanak elindulni a következő versenyeken. Mert sokat számít, hogy egy szétsíelt vagy egy jobb pályán csúsznak.

- Nagy megtiszteltetés lehetett, hogy a liechtensteini és a svájci szövetség elnöke is tiszteletét tette a versenyen.

Valóban, nem csak hogy eljöttek, de elismeréssel beszéltek a magyar csapatról és a kiváló rendezésről. Urs Lehmann, a svájci síszövetség elnöke, aki egyébként esélyes a FIS elnöki pozíciójára is, 1993-ban világbajnoki címet szerzett lesiklásban. Páratlan élmény volt, amikor a magyar lányok előtt ruccsolt, akárcsak Alexander Ospelt, a liechtensteini szövetség vezetője. Én is beálltam hozzájuk, így együtt alkottuk a ruccs-kommandót. A pályán jeleskedett Dr. Csák Levente, az elnökségi tag, aki Go Pro-s előfutó volt mindhárom napon.
A svájci elnök egyébként jelezte, hogy a gleccseren befogadják a magyar válogatottat. Kevés nemzeti csapat kap helyet, ezért ez a meghívás nagy dolog.

Végül, de nem utolsó sorban köszönjük az önkéntesek munkáját, akik számára 6:50-kor kezdődött a munka a pályán, és végig 100 %-ban dolgoztak a verseny végéig.

A versenyeredmények itt elérhetők.

A Magyar Nemzetközi FIS Alpesi Síverseny támogatói:

DORSUM Zrt.
The Path Sport Management
Pick Szeged Zrt.

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.