A szerdai versenynapon szlalomban mérték össze tudásukat a pálya „ördögei” a Magyar Nemzetközi FIS Alpesi Síversenyen. A legfőbb cél az volt a magyar sízők számára, hogy sikerüljön pontot javítaniuk, és ezáltal előrébb végezzenek a FIS ranglistáján.

Ezúttal is kitettek magukért a helyi rendezők, akik minőségi pályát alakítottak ki a műlesiklásban rajthoz álló mezőny számára.

Csakúgy, mint tegnap, ma is nyílt ifjúsági és felnőtt versenyen bizonyíthattak a sízők.

A férfiaknál a pontjavítást az NC-ben Kékesi Márton és Úry Bálint, a NJC-ben Beszterczey Kristóf és Valeri Dávid könyvelhette el magának. Ami a helyezéseket illeti a felnőtt versenyen Kékesi Márton az eredménylista 8. helyén végzett. A további helyezések: 10. Úry Bálint, 11. Trunk Tamás, 14. Nagy Bence

A folytatásban a nyílt junior versenyen, ami a magyarok illeti Úry Bálint (16), Trunk Tamás (19), Beszterczey Kristóf (22), Valeri David (23) sorrend alakult ki.

A lányoknál Junia Brigittának és Kiss Anna Jázminnak sikerült pontot javítania, míg a legjobb helyezést Tóth Zita érte el, aki az első versenyen 10. míg a másodikban a 6. helyen zárt.

További eredmények a felnőtt versenyen: 15. Majtényi Hanna, 19. Junia Brigitta. 
A junior futamok végén hasonló sorrendben végeztek sízőink Tóth Zita mögött: Majtényi Hanna (16), Junia Brigitta (17), Kiss Anna Jázmin (18).

A csütörtöki zárónapon ugyancsak műlesiklásban nyílik újabb lehetőség a pontjavításra a Kovács Barnabás „Barni” emlékversenyen.

 A Magyar Nemzetközi FIS Alpesi Síverseny támogatói:
The Path Sport Management
Pick Szeged Zrt.
DORSUM Zrt

Fotó: Gáll Anna

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.