Pénteken műlesiklásban álltak rajthoz sízőink a felnőtt-, ifjúsági és serdülő alpesi síbajnokságon az ausztriai Obdachban. Az előző naphoz hasonlóan jó körülmények és profi rendezés mellett zajlottak a futamok.
A nőknél Tóth Zita hozta ezt a számot, a dobogó további fokaira Majtényi Hanna és Kiss Anna léphetett fel. A férfiaknál Nagy Bence érte el a legjobb időt, őt követte Úry Bálint és Hozmann Rudolf.

Az ifjúsági sízők versenyén Tóth Zita ugyancsak nem talált legyőzőre, a második helyre a sérüléséből visszatérő Hozmann Szonja csúszott be, míg a harmadik Kiss Anna lett. A fiúknál Hozmann Rudolf győzedelmeskedett Pál Krisztián és Klinglmayr Lorenz előtt.

A serdülők között is nagy volt a harc az elsőségért. Az U16-osoknál Körtvélyessy Dóra lett a bajnok Pártos Alexa, valamint Gál Zsófia előtt, a fiúknál a győztes Klinglmayr Lorenz lett, Vass Dániel és Stubits Kolos követte őt a dobogón. U14-ben testvérpárbaj dúlt a bajnoki címért, végül Schneider Milán győzött, akit öccse, Brúnó követett a dobogón. A harmadik helyezést Major Noel szerezte meg. A lányoknál Szalay Laura végzett az élen, Simon Lili lett a második.

Összetettben Tóth Zita és Úry Bálint lett az országos bajnok.

A KÉT NAP EREDMÉNYLISTÁJA ITT ELÉRHETŐ

Minden érmesnek és helyezettnek gratulálunk! A jövő héten a gyermek korcsoport bajnoksága következik.

A verseny az Osztrák Sportminisztérium és az ÖSV külön engedélyével valósulhatott meg az Obdach-i szervezők közreműködésével. 

A Felnőtt, Ifjúsági és Serdülő Országos Bajnokság támogatója:

 

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.