Férfi sízőink az alpesi sívilágbajnokságon óriás-műlesiklásban voltak érdekeltek. Csütörtökön kvalifikációs futamokban kellett bizonyítaniuk, ahonnan az első 25 juthatott be a pénteki főversenyre. A 17 éves Úry Bálintnak sikerült kivívni az indulás jogát 20. helyezésével.  Kékesi Márton 34. lett, Valeri Dávid 36. és Trunk Tamás 41. helyen zárt. 

A pénteki versenynapon Úry Bálint 67-es rajtszámmal vágott neki az első futamnak, de nem sikerült végigmennie, a pálya felső részén hibázott, s még a második ellenőrző pont előtt kiesett. Így a 2. futamban már nem folytathatta a küzdelmeket. A pálya megszórta a mezőnyt, a 100 indulóból  csupán 44 síző teljesítette mindkét futamot.

A számot a francia Mathieu Faivre nyerte. Az izraeli színekben versenyző Szőllős Barnabás a 25. helyet szerezte meg. Gratulálunk!

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.