A Magyar Sí Szövetség és a Honvéd-Zalka Se hagyományteremtő céllal, idén első alkalommal rendezte meg Kovács Barnabás, egykori szövetségi kapitány emléke előtt tisztelegve, a nevét viselő szezonnyitó sífutóversenyt a hétvégén Galyatetőn. Az emlékverseny gondolata több éve megfogalmazódott a szervezőkben azért, hogy megőrizzék Kovács Barnabás emlékét, aki a magyar sísport meghatározó alakja és egyik legnagyobb egyénisége volt, szakmai munkája nyomán versenyzői megalapozták a magyar sísport sikereit.

Viszont azt már kevesebben tudják, tudhatják, hogy a szövetség munkájában is komoly érdemeket szerzett, a szövetséget szerényen, sokszor a háttérből segítette, de mindig legjobb tudása szerint.

Felkérésünket elfogadva az emlékversenyt megelőzően leánya, Kovács Mónika - aki a kilencvenes évek végén a legeredményesebb magyar alpesi síző volt – méltatta édesapja szakmai munkáját és osztotta meg emlékeit és gondolatait a résztvevőkkel, így kivételes személyiségét felismerhették azok is, akik személyesen nem találkoztak, találkozhattak vele. Rendezőként különösen örültünk annak, hogy az emlékversenyre nagyon régen látott, népesebb (70 fő) mezőny gyűlt össze, így nem csak méltóképpen tudtunk tisztelegni emléke előtt, de színvonalas versenyeknek lehettünk tanúi.

Annak ellenére, hogy a verseny lebonyolításának lehetőségét a néhány nappal azelőtt érkezett kisebb havazás teremtette meg, ezért a körülmények még nem voltak ideálisak, igyekeztünk minden tőlük telhetőt megtenni és a lehetőségekből a legtöbbet kihozni. A technikai feltételek szűkössége, illetve hiányossága miatt - amelyeken a jövőben igyekezünk javítani, illetve abból tanulni - pár kategóriában a körülmények nehezebbek lettek a szokásosnál, és a feltételek sem teljesen voltak azonosak, így, ha az eredmények nem feltétlenül a reális képet tükrözik, ezt az érzést kompenzálta az, hogy a résztvevők összességében egy jó hangulatú emlékversenyen felmérhették egymás felkészültségét így a szezon elején.

Az emlékversenyt jelenlétével megtisztelte Szőcs Emőke biatlon szövetségi kapitány, olimpikonunk is, aki nem csak képviselte a szövetséget, de példamutatóan munkájával még segítette munkánkat, amelynek köszönhetően a futamokat zökkenőmentesen és eredményesen bonyolítottuk le. Öröm volt látni, hogy újfent azok, akik éppen nem versenyeztek a pálya mentén buzdították csapattársaikat, más egyesületek versenyzőit egyaránt.

Büszkék vagyunk és örömmel töltött el bennünket, hogy a látható nehézségeink ellenére rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a versenyzők és résztvevők részéről. A pozitív visszajelzések különösen fontosak számunkra, mert stábunk nem versenybírókból és versenyzőkből, hanem a sportoló gyerekek szülőiből, nagyszüleiből, testvéreiből vagy ismerőseiből, akik önzetlen és lelkiismeretes munkájáért ez több mint köszönet.

A világjárvány miatt kialakult gazdasági körülmények miatt - a korábbi versenyektől eltérően - ezúttal nem lett volna lehetőségünk arra, hogy a helyezetteket ajándékokkal díjaztuk, azonban Torma János úr a TORMASPORT sífelszerelési szaküzlet és szerviz képviseletében, a versenyen igen jelentős összegben ajándékutalványokat ajánlott fel a győztesek számára, melyért ezúton is szeretnénk köszönetünk kifejezni.

KÖSZÖNJÜK!

Ungvári Bernadett, elnök

HONVÉD ZALKA SE

 A KÉPES BESZÁMOLÓ ITT LETÖLTHETŐ

 A VERSENYEREDMÉNYEK ITT LETÖLTHETŐEK

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.