Idén harmadik alkalommal, szeptember 19-én rendezte meg a Mozgásjavító EGYMI, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége, a Paraktív Alapítvány, valamint a Zsótér Pál Alapítvány a Ne Parázz! Tanévnyitó Sportnapot, amelyet ezúttal is a Mozgásjavító Általános Iskola falai között tartottak. Több száz gyermek 31 sportágban próbálhatta ki magát az immár hagyományőrző rendezvényen. Az esemény legfőbb célja a parasportágak megismertetése volt a mozgásukban és látásukban korlátozott diákokkal, de akár az integrált intézményekben tanulók és családtagjaik is részesei lehettek a sportnapnak.

A sportági bemutatókon ismert sportolók és sportszakemberek tájékoztatták és segítették az érdeklődőket a gyakorlatok helyes elvégzésében.  Krakler Kata a Normafa Síiskola vezetője és oktató kollégái már a harmadik szezonban biztosítanak síelési lehetőséget a mozgássérült gyerekeknek a műanyag tanpályán a Normafa Síiskolában. A Tanévnyitó Sportnapon ők képviselték a parasít.

 A rendezvényről szóló teljes beszámoló itt olvasható.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.