Élménydús programban lehetett része azoknak a sportos fiataloknak és felnőtteknek, akik kilátogattak a Magyar Sí Szövetség Szezonnyitó Családi Sí Napjára, a Normafa Park Látogatóközponthoz. A harmadik alkalommal megrendezett sporteseményen többszázan vettek részt.

Reggeltől koradélutánig egymás után csúsztak le a műanyag tanpályán, ugrottak a síugró sáncon, lőttek a lézeres mini biatlon állomáson a gyerekek és felnőttek. A lézeres lövészetet kipróbálta Dr. Baji Balázs, a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgató-helyettese világbajnoki harmadik helyezett egykori gátfutónk. Akárcsak Petrahn Barbara, a síszövetség főtitkára és a szervezet nem régiben megválasztott elnöke, Dr. Csák Levente is. A kezdőknek Szőcs Emőke, északi szakágvezető, valamint válogatott sízők és edzők segített.

Idén is nagy sikert aratott a mobil sísánc a Kőszegi Sportegyesület síugrószakosztályának közreműködésével a 3 évestől az idősekig sokan próbára tették bátorságukat. Az alpesi sí kedvelői a Normafa Síiskola műanyag tanpályáján csúszhattak, ahol szakképzett edzők irányítása mellett élték át első síélményeiket. De a fogyatékossággal élő érdeklődők is sok síélménnyel lettek gazdagabbak a sítanpályán, valamint a síszimulátorokon.

„Örülünk, hogy sok család kilátogatott a rendezvényünkre, melyet harmadik alkalommal szerveztünk meg. Jó volt látni, hogy a kisgyermekek mekkora lelkesedéssel gyakorolták a síelést, a mini síugrást és a mini biatlont. Akadtak olyan lelkes „versenyzők” is, akik órákon át a lézeres lövészetbe merültek bele. De úgy gondolom, valamennyi korosztály megtalálta a számára legjobb kikapcsolódást. Amikor 2 évvel ezelőtt megfogalmazódott bennem a családi sí nap ötlete, elsődlegesen az alpesi sí, a műanyag sí tanpályák voltak a fókuszban.  Szerettem volna egy olyan rendezvényt, ahol a versenyzőkkel foglalkozó klubok az alapokat adó műanyag sí tanpályás egyesületekkel összefogva a sportágat népszerűsítik. Ehhez csatlakozott a Szövetség égisze alatt a biatlon és a síugrás is.  Azt látom évről évre, hogy a sporttal összehozzuk a fiatalokat és az idősebbeket ezáltal élményt adunk a helyszínre kilátogatók számára. Még fiatal a rendezvényünk, de nemzetközi szinten is elismerően nyilatkoznak róla, a Nemzetközi Biatlon Szövetség (IBU) minket választott, hogy tapasztalatainkat és ötleteinket osszuk meg más nemzetekkel is. Alpesi oldalon idén óriásit léptünk előre, hiszen több, mint 20 síiskola jelezte, hogy partnerünkként ők is nyílt napot tartanak saját tanpályájukon, így örömmel  mondhatom, hogy országos rendezvénnyé nőttük ki magunkat. A Szövetség nevében köszönöm a résztvevő társszervezetnek és segítőknek, a helyszínre kitelepülő kollégáknak, akik nemcsak az aktív programokban, de sporteszközök és felszerelések, öltözékekben is tanácsot adtak a érdeklődőknek. A siker közös! Külön köszönet a Wax síklub vezetőjének, Üsztöke Lélnek a remek hangulatért! ” – mondta Petrahn Barbara, a síszövetség főtitkára, a rendezvény szervezője.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.