Az elnökség döntése szerint Szappanos Bence tölti be az alpesi szakág szövetségi kapitányi pozícióját a következő szezonban. Megbízatása 2025. május 31-ig szól. A szakemberrel terveiről beszélgettünk:  

Szövetségi kapitányként mik a céljaid az előttünk álló szezonban? 

Az egyik célom, hogy a sportolókat lehetőség szerint személyre szabottan támogassam és segítsem abban, hogy elérjék a várt teljesítményüket és az egyénileg kitűzött céljaikat. Fontos számomra, hogy a sportolók a folyamatos kapcsolattartás mellett fejlődjenek, javítsák technikájukat és kondíciójukat. Emellett a motiváció fenntartását és a versenyzők inspirálását is nagyon fontosnak tartom, hogy magabiztosan a legjobb formát nyújtsák a versenyeken.

Az utánpótlás sportolókkal az a célom, hogy a fiatal tehetségeket egy olyan szintre fejlesszem, hogy a teljesítményük remekül beilleszkedjen a felnőtt válogatott szintjére vagy túlszárnyalja azt és megállják a helyüket nemzetközi szinten. Végül, de nem utolsósorban lényegesnek tartom a specifikus prevenció és regeneráció fontosságának a hangsúlyozását, hogy a versenyzők frissen, megújult energiával tudjanak rajthoz állni a lehető legnagyobb biztonsággal és hosszútávú karriert fussanak be. 

Mivel kezdődik a munkád? 

A munkám a klubok és versenyzőik kapcsolatfelvételével, a Héraklész program szervezésével és lebonyolításával és az elkövetkezendő világversenyek szervezésével kezdődik. 

Miben szeretnél változást az előző évek gyakorlatához képest? 

Az előző évekhez képest elsősorban az összetartás és együttműködés erejét szeretném kihasználni a sportág fejlődése és a legjobb eredmények elérése érdekében. A különböző klubok edzői közötti együttműködést szeretném jobbá tenni. Javítani a tréningek minőségét és hatékonyságát, hogy a versenyzők a legjobb ütemben tudjanak fejlődni. Bízom benne, hogy ezek az újítások segítenek abban, hogy még sikeresebben szerepeljünk a kiemelkedő versenyeken. 

Több éven keresztül dolgoztál külföldi edzők mellett a síszövetség szakmai stábjában is. Mely tapasztalataiddal tudod leginkább segíteni majd a válogatott sízőket?

Az eddigi tapasztalataimmal és külföldi edzők mellett szerzett tudásommal a válogatott sízőket több szempontból tudom segíteni. Az edzői módszereim sokat fejlődtek az évek során és ezeket a legújabb trendeket, technikákat tudom átadni a versenyzőknek. Világkupában és világbajnokságokon rengeteg tapasztalatot szereztem jót és rosszat is, melyekből mindig tanultam és a tanulságot leszűrtem, ezáltal a jó irányba fogom terelni a versenyzők felkészülését és teljesítményét.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.