A meleg időjárás miatt igencsak nehéz, embert próbáló körülmények között rendezte meg a Magyar Sí Szövetség a Nemzetközi Alpesi Síbajnokságát kedden Kronplatzon, Olaszországban. Két versenyt is sikeresen lebonyolítottunk. Szepesi Bertold szövetségi kapitány tudósított a helyszínről.

" A férfiaknál Schneider Milán jelentőset javítva megcsúszta eddigi legjobb szlalom pontját. Úry Bálint az első versenyen kiesett, a másikon a 4. lett, és eddigi második legjobb FIS pontjával. Trunk Tamás mind a két versenyen célba ért, akárcsak Bányai Attila. Sajnos a rangidős férfi sportolóinknak nem nagyon jött ki a lépés, kiestek mind a kétszer. Ma Szabó-Szélyes Szilárnak sem sikerült befejeznie a versenyt. Hozmman Rudolf viszont jól teljesített, bár a második verseny második futamát ő is feladta.

A lányoknál Tóth Zita kiesett az első versenyen, és jól ment a másodikon, a 8. lett, és az első futamban csak öt századot kapott. A második menetben ugyan kicsit rontott, de a szenzonbeli második legjobb eredményét csúszta. A második versenyen a többi magyar lány is szépen helytálltak. A nehéz körülmények ellenére ügyesek voltak sízőink. Trunk Tamás nyerte az NC-t, vagyis a nemzetközi bajnokságot a magyarok közül, és Úry Bálint nyerte az NJC-t, az ifjúsági nemzetközi versenyt. A lányoknál Majtényi Hanna nyerte az NC-t és Körtvélyessy Dóri az NJC-t."

Szerdán óriás-műlesiklásban áll rajthoz a mezőny.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.