Befejezték szereplésüket a magyar versenyzők a a gangwoni ifjúsági téli olimpián. Számunkra a zárószám a sífutóink klasszikus száma volt.

 A lányok 7,5 km-es távján Bere Larissza a 41. lett, míg Gaál Dóra az 59.  helyen zárt. A fiúk versenyében Holló Martin a 64. helyen végzett. A MOB Média készítette velük helyszíni interjút a verseny után:

„Jobbra számítottam a 41. helynél, mert a hosszú táv általában jobban megy, mint a sprint, de nem úgy alakult, ahogy elterveztem, valahogy nem volt erőm – nyilatkozta Bere Larissza. – Csalódott vagyok, de mindegy, tanultam ebből is. A pálya egyébként nagyon nehéz volt, de az időjárás nekünk kedvezett, rajtam múlt, hogy nem végeztem előrébb.”

Gaál Dórának ez volt a harmadik versenye klasszikus számban, úgyhogy örült az 59. helyezésnek, annak meg végképp, hogy a pálya széléről nagyon sokan szurkoltak nekik – nemzetiségtől függetlenül.

„Ma is az volt a célom, hogy a legjobb hatvanba bekerüljek, ami sikerült is – mondta Gaál Dóra. – A pálya nem volt könnyű, rögtön az elején volt két elég kemény emelkedő, és lefelében is volt egy nehéz kanyar, de sikerült jól bevennem. Örülök az eredménynek, mert nem sok ilyen versenyen vettem részt eddig.”

Holló Martin 64. helye jobb, mint az előző napi sprintben, annak ellenére, hogy az egyik kanyarban elesett, és eltört a botja. Szerencsére azonban gyorsan jött a segítség.

„Az egyik kanyarban elestem és eltört a botom, de valamelyik osztrák edző pont ott állt, és adott egyet, ami szerencsére éppen a méretem volt – nyilatkozta Holló Martin. – Fejben egy-két percre szétestem, de néhány száz méterre ott állt az edzőm, adott néhány jó tanácsot, úgyhogy sikerült összeszedni magam és mentem tovább. Szerintem összességében egész jól síeltem, akikkel korábban együtt edzőtáboroztam, azok elég közel voltak hozzám, néhányat meg is előztem. Ha nincs az esés, körülbelül három hellyel végezhettem volna előrébb.”

Kép: MOB-Média/Szalmás Péter

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.