Az ifjúsági olimpián férfi szuper-óriásműlesiklásban kezdte meg szereplését Schneider Milán, akinek ebben a számban a mai volt az első versenye! Szepesi Bertold szövetségi kapitány tudósított a helyszínről: Alpesi sízőnk utolsó előttiként, 64-es rajtszámmal vágott neki a távnak. Mindezek ellenére egy nagyon vállalható és összeszedett menetet produkált. A pályát nem tűzték kifejezetten trükkösre, de volt 2-3 kulcsrész, amit remekül megoldott. Reméljük, hétfőn ezt még jobban kivitelezi majd. A rövidebb pályának az a hátránya, hogy a legkisebb hiba is rengeteget számít, de a 3 másodpercen belüli eredmény kifejezetten jó, ez 121 FIS pontot jelentett neki ebben a számban. Misi 35. helyen zárta a verseny.

Tegnap havazott este és reggel is. A pálya előkészítését a versenyre három műszakban szervezték meg a helyiek, gyakorlatilag megállás nélkül takarítottak. Ennek meg is lett az eredménye, mert viszonylag jól tartott a pálya. Sajnos az optimálisnál kicsit melegebb van, Misinek 60 fölötti rajszámmal már az alsó szakaszon voltak nyomok és kádak, de meglepően jól vette az akadályokat. Bár nem ez a fő száma, de szerette volna kipróbálni magát minden versenyszámban. Mivel egy jó felépítésű és jó értelembe véve bevállalós gyerek, szakmailag úgy döntöttünk, hogy rajthoz állítjuk, és ezt meg is hálálta.

Holnap a kombinációs számot rendezik az ifjúsági olimpián, melynek gyors számát, a SG-t ugyanezen a pályán rendezik, utána a technikai szám a szlalom következik. A kedd pihenőnap Misinek, majd következnek a fő számai, a GS és az SL.

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.