Hat sízővel vett részt a magyar válogatott a szlovákiai Vratnán rendezett FIS nemzetközi serdülő alpesi síversenyen. A legfényesebb érmet a korcsoport egyik ígéretes sportolója, Pecsenka Sára hozta el, aki szlalomban nem talált legyőzőre.

 42. alkalommal rendezték meg a vratnai versenyt, mely nagy tradíciókkal rendezik, és a legnagyobb sínemzetek is képviseltetik magukat. Két edző, Budai Balázs és Dorultán Péter kísérte el a hat magyar sízőt, akik a serdülő időmérő alapján kerültek be a csapatba. A középiskola felvételivizsgák miatt a serdülő 1-es fiú kategóriában nem voltunk érdekeltek, a többi futamban indult magyar versenyző. Budai Balázs foglalta össze a történéseket:

„Ez volt az első FIS versenye a válogatottnak ebben az idényben. Hétfőn edzésekkel telt a nap, és az ünnepélyes megnyitóval, majd kedden és szerdán bonyolították le a futamokat.  Az első nap az óriás-műlesikló verseny alatt mostoha körülmények nehezítették a sízők dolgát, de a szlalom napjára mellénk állt az időjárás. Ami a csapattagok teljesítményét illeti:

Pecsenka Sára – kategóriájában megnyerte a szlalom versenyt, GS-ben a 21. lett.

Lovas Réka – 12. lett, az első futama nagyon jól sikerült szlalomban. Óriásban a 30. helyen végzett.

Kóka Ádám– szlalomban 9. helyen állt az első futam végén, kis lemaradással, a másodikban kiesett, de nagyon bevállalós volt. Óriásban a 34. helyen zárt.

Gereben Marcell - első nemzetközi versenyét jól teljesítette. A 18. lett mindkét számban (GS, SL)

Szalay Laura – óriásban az első futama jól ment, aztán kiesett a 8. helyről, majd szlalomban kiesett az első futamban. A lábfájdalmai ellenére helytállt.

Pálfy Szonja – élete első nemzetközi versenyén vett részt, és tisztes helytállással teljesített. Bele kell még tanulnia a nemzetközi versenyzésbe.

Összességében a gyermekek élvezték a professzionális szervezést és a remek nemzetközi hangulatot. A szervezők kitettek magukért, a pályabírók sokat tettek azért, hogy hasonló körülményeket biztosítsanak az első versenyzőtől az utolsóig. Büszkék vagyunk a csapat helytállására. Összetartókat voltak a gyerekek, most mindenki egy kicsit magáénak érzi Sára győzelmét, és mi is érezzük a pozitív hozadékát az eredménynek. Ugyanis elérhető céllá vált, hogy győzni is lehet a versenyen, és ez extra motivációt adott az egész csapatnak.

Szerdán érkeztünk haza Vratnáról. A következő nagyobb megmérettetést a Topolino nemzetközi verseny lesz január végén, febr elején. A versenysorozat számukra áprilisig tart, addig lehetőséget biztosítunk számukra az indulásra.”

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.