A pokljukai edzőtáborban szerzett tapasztalatok és célzott tréningek után két junior IBU Kupán is elindultak a biatlon utánpótlás versenyzői. A legutóbbi versenyen az olaszországi Ridnaunban a Besze Dániel - Bere Larissza váltó a 19. helyen végzett, ami kiemelkedő teljesítmény.

A Magyar Sí Szövetség edzőtáborában 16 utánpótlás korú sportolónk vett részt, és ezzel párhuzamosan 4 biatlonosnak, Bozóki Laurának, Besze Dánielnek, Gaál Dórának és Holló Martinnak volt lehetősége az IBU edzőtáborában fejleszteni tudását. A tréningeken nyújtott forma alapján választották ki a csapatvezetők a junior IBU Kupákon induló fiatalokat.

Az eddig elsősorban sífutóként versenyző Bere Larissza is bekerült a szövetségi táborba, aki korábban síroller és sífutó versenyeken már megmutatta tudását, de gyors tanulékonysága révén hamar elsajátította a lövészet alapjait is. Bozóki Laurának az új fegyverrel még össze kell csiszolódnia, Gaál Dóra új fegyvere egy versenybaleset miatt eltört, így ismét egy új eszközzel készülhet a folytatásra.
A fiúk erősorrendje a táborok után változatlan maradt.

A pokljukai első junior IBU Kupán a ráhangolódás és a versenyrutin gyarapítása került előtérbe. A ridnauni junior IBU Kupán azonban már megszülettek az első jó eredmények: 19. helyen végzett a Besze Dániel - Bere Larissza váltó, ami óriási meglepetés. A mezőnyben 30 csapat indult, és a magyar páros olyan nemzetek versenyzőit utasította maga mögé, akik általában a magyar csapatnál magasabban rangsoroltak. Besze Dánielt stabil lövészet, Bere Larisszát a jó futóteljesítmény jellemezte, de az újdonsült biatlonos lány lövészete is olyan benyomást keltett, mintha már évek óta űzné ezt a sportágat.

A négy fős mix váltó – Kunos László, Kiss Benedek Márk, Bozóki Laura, Gaál Dóra – is helytállt, 27. helyezésével hozta a várt eredményt.

A csapatot mind az edzőtáborba, mind a versenyekre Gál Ágota és Muskatal István edzők kísérték el, akik egymást kiegészítve a rutinnal és az évek alatt megszerzett tudással, illetve a fiatalos innovatív lendülettel segítették a csapatot.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.