Karácsonyra végre elhárult az akadály, hogy megfelelő időjárás esetén a Normafán ismét kialakíthassák a sífutó és szánkópályákat. A Természetvédelmi hatóság az új eljárásban harmadszor is engedélyezte a főváros több mint 130 éves téli sportterületének működését – áll a közleményükben. 

Az elmúlt időszakban elvégzett szakértői vizsgálatok egyértelműen alátámasztották, hogy a tavalyi hópótlás után nem rosszabb, hanem kedvezőbb állapotban van a terület élővilága. Az üzemeltetők bíznak abban, hogy „a budapestiek sí- és szánkópályái a továbbiakban nem esnek áldozatul politikai támadásnak.”

A Normafa Park tájékoztatása szerint a hópótló eszközöket előkészítették és már csak a következő lehűlést várják, hogy ismét lehessen síelni és szánkózni a Normafánál.

A pályák rendkívül népszerűek voltak az elmúlt idényben. A 2022/2023-as téli hónapokban a sífutópálya 75, a szánkópálya csaknem 60 napon keresztül működött. Ez idő alatt több tízezer látogató, valamint közel 100 óvodai és iskolai csoport használta a pályákat.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.