A hétvége sikerrel zárult felnőtt válogatott sífutóink számára. Világkupa szinten belüli eredményt ért el szombaton Büki Ádám 10 km skatingben, az olaszországi Sappadán. Ugyanitt Pónya Sára is remekelt, míg Kónya Ádám Ausztriában végzett dobogós helyen.

Az őszi síroller-, és a szezon első sífutó versenyein, valamint az edzőtáborokban elvégzett munka eredményt hozott Büki Ádám számára, aki korábban elsősorban biatlonosként versenyzett, ettől a szezontól sífutóként próbál szerencsét. A hétvégi skating és klasszikus számokra már a havon töltött kilométerek is szépen összejöttek. Szombaton 145,78 FIS pontos eredményt könyvelhetett el magának.

„Ez volt az a verseny, amire még ebben a naptári évben a formát időzítettem és sikerült világkupa szinten belüli eredményt elérni. Ez egyben azt is jelenti, hogy amennyiben lesz még két ehhez hasonló eredményem, akkor meg lesz a világkupa szintem, ami az idei szezon fő célja. Általában szezon végére szoktam igazán jó formába kerülni, úgyhogy ez az eddigi legjobb szezonkezdésemnek mondható. Ennek tükrében alig várom a folytatást” – fogalmazott Büki Ádám a közösségi oldalán.

A sappadai versenyen Pónya Sára is jó formában versenyzett 10 kilométeren, és 196,25 FIS pontos teljesítményt ért el, mely sífutásban az eddigi harmadik legjobb eredménye.

Kónya Ádám is rajthoz állt a hétvégén és első alkalommal sikerült dobogós helyen végeznie az osztrák nemzetközi FIS versenyen, Eisenerzben. A szombati sprinten 5.(352 FIS pont) vasárnap 10km klasszikus stílusban 4. (393 FIS pont), a felnőttek között pedig 3. lett.

„Végre éreztem verseny közben a belerakott melót és felkészülést. Előző hétvégén hiába rugdostam a motort, nem indult. Most beröffent” – értékelt közösségi oldalán.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.