A Magyar Sí Szövetség évi rendes küldöttgyűlését tartotta május 31-én szerdán a Magyar Sport Házában. A küldöttek elfogadták a beszámolókat és a 2023-as költségvetési tervet. A küldöttgyűlésen az elnökség indítványára díjat adtak át három a sísportért tevékenykedő sporttársnak, és megemlékeztek a 110 éves síszövetség születésnapjáról is.

Meghívott vendégként Berkó Lajos, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkárának kabinetfőnöke méltatta a 110 éves sísport sikereit, kiemelte a legutóbbi EYOF-on Bányai Attila által elért sporttörténeti győzelmet. Pigniczki Dorka a Magyar Olimpiai Bizottság képviseletében köszöntő beszédében kiemelte, a következő nagy téli olimpiai világesemény, a YOG a 2018-as pjongcsangi téli ötkarikás játékok helyszínén lesz, melyre már több szakág rendelkezik kvótával. December 18-ig van lehetőség a kvótaszerzésre, és január 3-án dől el a visszaosztott kvóták sorsa.

Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára elmondta, öröm, hogy együttműködésben a klubokkal minden fogyatékossági szakágban van sízőjük. Azon dolgoznak a síszövetség főtitkárával, Petrahn Barbarával és Dr. Fürstner József elnökkel, hogy sikeres csapat vehessen részt majd a paralimpián. Bejelentette, hogy ezentúl új szakágban, sífutásban is ki tudnak állítani versenyzőt.

Idén a Magyar Sí Szövetség díjakat alapított, melyek közül kettő a nem régiben elhunyt síszakemberek nevét viseli. Ezekkel a díjakkal azoknak a sporttársaknak a munkáját ismerik el, akik önzetlen segítségükkel éveken keresztül hozzájárultak a síport sikeréhez

Emlékplakettet és oklevelet vehetett át 2023-ban:

-          A Magyar Sí Szövetség díját 2023- ban Halász Zsuzsanna kapta az Alpesi Országos

Bajnokságon végzett önkéntes munkájáért.

-          A Kővári Károlyné díjat 2023- ban Büki Gábor kapta a versenysportban nyújtott

segítségnyújtásáért.

-          A Szabó Zoltán díjat 2023- ban Holló Miklós kapta az utánpótlássport és tömegsportban

végzett munkájáért.

Az év legsikeresebb klubjának díját Callberg Sportiskola Nonprofit Kft. kapta a 2022/2023. évi szezon sporteredményei alapján.
A díjazottakat hamarosan honlapunkon is méltatjuk.

A küldöttgyűlés elfogadta az elnökség, valamint az alpesi és az északi szakág szakmai beszámolóját, az Ellenőrző Bizottság, és a 2022. évi gazdasági beszámolóját, majd a könyvvizsgálói jelentését és a 2023. évi tervezett költségvetést is.

A küldöttgyűlés tagjai megemlékeztek az elmúlt küldöttgyűlés óta elhunyt nagyszerű sportemberekre: Kővári Károlynéra, Szabó Zoltánra, Schäffer Jánosra és Rádics Jánosra.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.