Gazdag és színvonalas programban volt része azoknak, akik kilátogattak a Magyar Sí Szövetség Szezonnyitó Családi Sportnapjára, a Normafa Park Látogatóközponthoz. A hagyományteremtő rendezvényen többszázan vettek részt.

Reggeltől késő délutánig a sísportok nyári változatát próbálhatták ki a gyerekek és a felnőttek. A gyakorlottabbaknak lehetőséget biztosítottak a szervezők, hogy a nyílt síroller versenyen induljanak el, ahol a kezdőktől Kónya Ádám személyében az olimpián részt vett sífutóig bárki megméresse magát. Olimpikonokkal a lézerlövészetes biatlon állomáson is találkozhattak a gyerekek, akiknek Pónya Sára, sífutónk és Szőcs Emőke, volt biatlonosunk, jelenlegi szövetségi kapitány állított össze izgalmas feladatokat. De sikert aratott a mobil sísánc, a légpuskás lövészet és a műanyagpályás sífutás is. Az alpesi sí kedvelői a Normafa Síiskola műanyag tanpályáján csúszhattak egész nap, ahol a Síoktatók Magyarországi Szövetsége Demo Csapata is bemutatót tartott.

Délután a síszövetség és a Chernel István Sí és Turisztikai klaszter workshopján a szakmai társszervek neves képviselőinek előadásait hallgathatták meg az érdeklődök a sísport múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

„Nagyon örülünk, hogy sok család és síklub választotta szombati programnak a rendezvényünket. A 2-3 éves gyermektől a 80 évesig valamennyi korosztály élvezettel merült el a sportokba. Amikor megfogalmazódott bennem a családi sportnap ötlete, akkor a sísportok népszerűsítésén túl az is cél volt, hogy összehozzuk a fiatalokat és az idősebbeket, a kezdőket és a profi sportolókat. Azt gondolom, ez a nap mindenki számára élményt jelentett” – mondta Petrahn Barbara, a síszövetség főtitkára.

A rendezvényen elhangzott, hogy a jövőre 110 éves Magyar Sí Szövetség vezetése 2023-ban egy még nagyobb szabású sportos családi nappal szeretne ünnepelni.

A síszövetség köszöni valamennyi társszervezetnek és segítőnek, hogy hozzájárultak a sportnap sikeres lebonyolításához! 

A rendezvény képgalériája itt elérhető

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.