Szeptember 24-25-én került megrendezésre Galyatetőn a Nemzetközi Nyári Biatlon Légpuskás verseny, mely egyben Magyar Bajnokság is volt a „gyermek” és a „serdülő” korosztályok számára. A tavalyi évhez hasonlóan, idén is érkeztek szlovákiai fiatalok a versenyre, ezúttal a Predajna-i és Čierni Balog-i klubok képviseletében, összesen 23-an.

Kissé hűvös, de kellemes idő várta a versenyre érkezőket, hiszen szombaton már reggel 9 órakor elkezdődött a belövés a serdülő II. fiú korosztály számára. Ezt követően folyamatosan versenyeztek egymás után a korosztályok, így aki már leversenyzett, az szaladt ki a pályára szurkolni a társainak. A feszített időrendet sikerült tartani, köszönhetően a rendkívül jó szervezésnek. Profi időmérő-, lőtérbírói- és büntető kör számláló csapat segítette a színvonalas lebonyolítást. A 8 kategóriában megrendezett versenyből 6 kategóriában magyar győztest hirdettek. A legnagyobb mezőny a serdülő I. leány, serdülő II. fiú és gyermek II. leány kategóriában gyűlt össze, ahol a szlovák sportolók többsége is rajthoz állt.

A Nemzetközi Légpuskás Nyári Biatlon sprint verseny győztesei:

Gyermek I. leány: Kovács Laura - H. Zalka

Gyermek I. fiú: Holczer Bálint – Vasas SC

Gyermek II. leány: Juhász Zsófia – H. Zalka

Gyermek II. fiú: Juhász Marcell – H. Zalka

Serdülő I. leány: Bevilaqua Ida – Predajna

Serdülő I. fiú: Fekete Boldizsár – Vasas SC

Serdülő II. leány: Csikász Panni – Vasas SC

Serdülő II. fiú: Kováč Ján – Predajna

 

Vasárnap az egyéni számokkal folytatódott a Magyar Bajnokság. Az esős idő ugyan kissé megnehezítette a résztvevők és a szervezők dolgát, de végül minden korosztály számára sikerült a versenyt megrendezni. 

Gratulálunk a színvonalas rendezéshez a versenyt lebonyolító Gyöngyösi Honvéd Zalka Sportegyesület vezetőinek, edzőjének és a szülőknek, továbbá az időmérést biztosító csapatnak! 

Köszönjük Ungvári Bernadett, Gál Ágota, Büki Gábor a lelkes és pontos munkátokat! 

Köszönjük a támogatóknak a felajánlásokat: P&G gyöngyösi gyára, VAMAV, Tesco Global Zrt. gyöngyösi kirendeltsége, Kalandoor Outdoor Sport Búvár- és Túra Szaküzlet, Két SZ Kft. és Molnár Pékség. 

Szerző: Bereczki Brigitta

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.