A síugró világkupa-sorozat lillehammeri állomásán a hétfő esti első edzésén bukott Vörös Virág, akit hordágyon vittek le a pályáról. Az első hírek szerint a térdét fájlalta, majd a pálya mellett egy orvos megnézte, és kizárta a törést.
„Virág elugrás után a levegőben megbillent picit, így szerencsétlenül érkezett a földre, és elesett. Megsérült az a térde, amellyel 4 évvel ezelőtt műtötték. Sajnos nem tudott lábra állni. Az este folyamán újabb vizsgálatok várnak rá” – mondta Szentgyörgyi Zoltán, a Magyar Sí Szövetség főtitkára.

Késő éjjel Újabb információt kaptunk Virágról:
"Jó hír, hogy a röntgenfelvétel alapján nincs törés... A vizsgálatok alkalmával készült leletet továbbítjuk Virág hazai orvosának, aki eldönti, hogy a norvég doktoroknak kell-e MRI-t készíteniük vagy sem. Ha nem szükséges a sürgős beavatkozás, akkor itthon folytatódik síugrónk kezelése" - számolt be a fejleményekről Szentgyörgyi Zoltán.

A kőszegi sportoló 2016 szeptemberében szenvedett súlyos keresztszalag-szakadása, megműtötték, majd rehabilitáció következett, és egy teljes téli szezont ki kellett hagynia. 2017 nyarán sikerült visszanyerni kondícióját, és technikai felkészültsége is folyamatosan javult, így újra versenyezni kezdett.
Síugrónk erre a szezonra érte el csúcsformáját, januárban a női világkupa-sorozat történetének első magyar világkupa pontját gyűjtötte be a romániai Barcarozsnyón. A kőszegi síugró előtt a pontszerzés utoljára Fischer Lászlónak sikerült 1984-ben a Lake Placid-i világkupán. A további világkupa versenyeken is remekelt, további pontokat szerzett, ezzel belépett a síugrók elittjébe: 14 versenyből 5 alkalommal is bekerült a legjobb harminc közé, így 12 pontjával jelenleg a 39. helyen áll a vk-ban.

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.