Hosszú, súlyos betegség után 62 éves korában meghalt Walter Hubmann. Az osztrák alpesi síedző 2015-ben világkupa dobogós sízőnk, Miklós Edit, majd azt követően a magyar utánpótlás-válogatott felkészülését is irányította.

„Annak ellenére, hogy köztünk nem működött a kémia, nagyon jó edzőnek tartottam. Egyik legnagyobb erénye a nyugodtsága volt" – mondta Miklós Edit, a síszövetség elnöke, aki csaknem fél évig dolgozott együtt a vezetőedzővel.  

Walter Hubmann éveken keresztül vállalt edzői munkát az utánpótlás válogatottunknál, ebben a szezonban a serdülő válogatottat irányította volna, de a betegsége miatt már nem tudta elfogadnia felkérést. A szakember korábban az osztrák alpesisí-válogatott kapitánya is volt, de dolgozott együtt Renate Götschl-lel, Stephan Eberharterrel, Hermann Maierrel, vagy éppen a horvát Ivica Kostelic-csel.

A Magyar Sí Szövetség osztozik családja gyászában.

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.