Hétfőn elutazott biatlon válogatottunk az idei második IBU Kupa helyszínére, mely az olaszországi Ridnaun-Val Ridanna lesz. Az idényt indító első versenyen nyújtott teljesítmény eredményes folytatást ígér, mivel sokkal jobb helyezésekkel kezdtek sportolóink, mint tavaly.

A szövetségi kapitány a fejlődés útját abban látja, ha biatlonosainknak sikerül az első IBU Kupán szerzett tapasztalatokat, jó tanácsokat megfogadniuk, és hasznosítaniuk további versenyeik során.

Szőcs Emőke a következőképpen értékelte a kezdést:

„A versenyláz a sportolókban mindig az első versenyen a legnagyobb, a csapatok kíváncsian várják, hogy ki, mit tud, ki mennyire készült fel a nyár során, hogy kinek milyen irányba indul el a szezon. Bíztam benne, hogy már a kezdés hoz számunkra is pozitív visszajelzést a felkészülésünkről.
A szezonnyitó IBU Kupa első napja kicsit zavaros időjárással indult, és a zsűri azon gondolkodott, hogy elhalasztja a versenyt az erős szél miatt. Végül nem tették, és mindenki leversenyzett. A nehéz körülmények ellenére az első napon is jól teljesítettek biatlonosaink.  Panyik Dávid és Pónya Sára szerepeltek a legjobban. Gyallai Soma nem tudta befejezni a versenyt, mivel a kötéséből kitörött egy kis rész, így folyamatosan lecsatolt a síléc a cipőjéről.  Összességében elmondható, hogy sokkal jobb pontotokkal kezdték a szezont, mint a tavalyit, mind nemzeti, mind egyéni pontszám szempontjából. Világbajnoki kvalifikáción belül futottak, ami szintén nagy pozitívum volt.

A második versenyünk úgy gondolom, valóban jól sikerült számunkra. Pónya Sára és Gyallai Soma egy-egy hibával néhány másodperccel maradt le az üldözőről. Mindketten a 64-ik helyet szereztek meg.  Büki Ádám is VB közeli pontot ment, 2 lövőhibával. Dávidnak sajnos a második verseny nem hozott nagy sikert, de megtaláltuk az álló lövészetében a hibáit, és a javításán dolgozunk.

Számunkra mindenképp nagy lehetőségeket kínál a fejlődéshez minden egyes verseny, és biatlonosaim a lövészeti hibák, vagy időjárás ellenére a célvonalig harcolnak.

Kihasználjuk a tanulási lehetőségeket, és a következő versenyzésbe beépítjük a megszerzett tapasztalatot, tudást. Hosszú szezon elébe nézünk. Bízom abban, hogy hétről hétre, versenyről versenyre jobb formában lesznek válogatottunk tagjai, és, hogy születnek szép eredmények.”

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.