Nehéz kezdet után remek szezonzárás! A világ legjobbjai között versenyezhet a 2019/2020-as versenyidényben a Rozmaring SE síkrosszosa, miután sikerült elérnie a szükséges pontszámot a világkupa mezőnyébe kerüléséhez.

Koppányt egy rövid összegzésre kértük.

-          Milyennek értékeled a mögötted álló versenyidényt?

Úgy gondolom, jól alakult a szezon. Bár későn sikerült elkezdenem a versenyzést, de annál nagyobb kedvvel és motivációval, mert a világbajnokságra való kijutás volt a cél. A csehországi Solanban versenyezhettem először a szezonban, és már az első napon 2. lettem. Többet szerettem volna készülni rá, de sajnos a nagy havazások miatt nem sikerült se specifikus síkrossz edzéseket, se a startokat gyakorolni. Így hát a versenyen tanultam be a szükséges technikákat. A második nap megközölve egy kaput a kisdöntőben 8. lettem. Vártuk a FIS pontokat, hogy lássuk, mennyi lesz. Végül sikerült kihoznom a 100 ponton felüli átlagot, és ezzel megszereztem a világkupára és a freestyle világbajnokságra a kvalifikációt.

Ahogy a pontok meglettek, hozzáláttunk az Amerikai Egyesült Államokban rendezett vébére való kijutás szervezéséhez. Volt egy kis fennakadás a felszereléseinket, ugyanis a megérkezésünkhöz képest csak egy nappal később kaptuk meg a csomagokat és a léceket. Amerikában minden olyan más, nehéz volt megszokni a pályát, mert egyszerre párhuzamosan szervezték a snowboardosokkal a versenyt. Emiatt gyakran változtatni kellett ugrókon és bizonyos elemeken. Végül a kvalifikáció napján 35. lettem, így pár hellyel lecsúsztam a döntőről. De az egész egy jó tapasztalatszerzés volt, amit tovább sikerült vinnem magammal.

-          Hol folytattad a versenyzést?

Ezt követően Bulgáriában álltam rajthoz, és a 3. helyezést szereztem meg, majd a csehországi Dolni Moravában az idei első Európa Kupámon indultam. Ott 31. lettem az első nap, a második nap pedig 16. helyen zártam. A következő versenyre is itt maradtam, ami egy héttel utána következett. Sikerült mindkét nap vezetnem a döntőben, viszont mind a kétszer visszaelőztek a célegyenes előtt. Így első nap 2., majd a második versenynapon 3. letten. Az újabb 2. helyezésemmel sikerült javítanom a pontjaimon, így jobb pozícióból kezdhetek a világkupa versenyeken.
Következett a szezon záró Európakupa döntője Reiteralmban, ahol egy 12. helyezéssel fejeztem be a versenyt, aminek nagyon örültünk az edzőmmel. A legutolsó versenyemen, Olaszországban a 11. helyen zártam.

-          Miben fejlődtél a legtöbbet az utóbbi idényhez képest?

Abban fejlődtem leginkább, hogy az utóbbi időben nyugodtabban állok starthoz, ezáltal jobban tudok figyelni a körülményekre. Idén sokat taktikáztam, hogy hogyan jussak a döntőkbe, és végül szinte minden a terv szerint alakult.

-          Ki irányította a munkád ebben a szezonban?

Mivel sportegyetemet végeztem, idén többnyire saját magam irányítottam az edzéseimet, de amikor csak tudott velem volt az edzőm, Sipos Zalán, és közösen videóelemzésekkel sikerült csiszolnom a síkrossz technikámat.

-          Mikor kezded az alapozást?

Most a szezon lejártával már el is indult az alapozás a következőre. Az a terv, hogy ebben az évben nagyobb hangsúlyt fektessek a specifikus gyakorlatokra, és a crossfitet sem hanyagolom majd.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.