Versenynaptár

Szombaton a szlalom versenyt rendezték az alpesi sí világbajnokságon, a svédországi Are-ban. Az időjárás alaposan kifogott a 97 fős mezőny több indulóján is, csupán 52 síző fejezte be a versenyt. Ezért is dicséretes, hogy mindkét magyar lány teljesítette az első és a második futamot egyaránt.

Dorultán Katalin a 44. Maróty Mariann Mimi pedig a 47. helyen végzett. Szép volt lányok!

A számot az amerikai Mikaela Shiffrin nyerte.

" A mai verseny az időjárás miatt nehéznek bizonyult, mivel a hó nem tartott eléggé. Késői rajtszámnál beszakadások és sok nyom volt, ami nehezítette az amúgy is széttűzött pályát. A két évvel ezelőtti vb-n, St. Moritz-ban, ahol ott lehettem, egészen más, keményebb havon indulhattunk. Ezen a vb-n a 100 alatti nevezés miatt a fő futamban rajtolhattam, nem pedig a kvalifikációs futamon. Ezáltal, a legjobbakkal versenyeztünk egy pályán, akiktől mindig nagyon sokat lehet tanulni" - nyilatkozta a verseny után Maróty Mimi.

"Itt Åréban két számban indultam. Az óriással kezdtem, és sajnos nem sikerült olyan jól, amilyenre vágytam, de attól még nagyon tetszett, mert ez volt az első rajtom világbajnokságon. Aztán jött a szlalom, az a kedvesebb számomra. Az első futam nagyon nehéz volt, mert nem volt elég kemény a pálya, és így már sok nyom volt rajta. De sikerült leérnem a 51. idővel, amivel kvalifikáltam magam a második futamra. Ennek nagyon örültem. A második futam után 44-ként végeztem, ami 17 évesen számomra nagyon jó érzés volt. A világbajnokság során nagyon sok tapasztalatot szereztem mivel a legjobbak között síelhettem Világkupás pályán tehettem magam próbára nehéz körülmények között, és mivel sikerült, ezért ez sok önbizalmat adott számomra. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehettem, mivel két éve a Saint Moritz-i világbajnokságot a tévében néztem, és kijelöltem magamnak célként, hogy két év múlva én Åréban leszek. és így is történt. A célom a szezonra, hogy lejjebb vigyem a FIS pontjaimat, mert a szintemhez képest sajnos nagyon magasak.
Távlatilag meg a célom, hogy minél gyorsabban feljussak a világkupába, és a a Cortina d’Ampezzoi világbajnokságon, ahol úgy óriásban, mint szlalomban a TOP 30 lesz a célom. Köszönöm a bizalmat a síszövetségnek és Editnek a segítséget, amit itt Åre- ban személyesen adott" - mondta Dorultán Katalin. 

Vasárnap a férfiak szlalom versenyét rendezik, a mezőnyben Nagy Bencével.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.